הדרך הנכונה להובלת מקרר
• עוברים דירה וצריכים להעביר את המקרר?
• קניתם מקרר חדש ועליכם להובילו הביתה?
• יוסי פרת שירותי תיקון מקררים מגיש: איך להעביר מקרר – כל הטיפים להובלה נכונה של המכשיר החשמלי הכי חשוב במטבח הביתי.
מעבר דירה הוא כאב ראש גדול, במיוחד אם אתם מעוניינים לבצע את ההובלה באופן עצמאי, ללא עזרת בעלי מקצוע. לפניכם עבודה רבה באריזה, בהעמסה, בהסעה, בהובלה ובפירוק כל הכבודה, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בפריטים המצריכים יותר תשומת לב או נקיטת משנה זהירות – הובלת המקרר הביתי, למשל.
אי לכך ולכן התגייסנו לתת לכם טיפים להעברה נכונה וחכמה של מכשיר זה, למען תוכלו להביאו בבטחה אל מעונו החדש, תקין ופועל, ללא בעיות או גרימת נזק מכל סוג שהוא.
אז איך מתחילים בהובלת המקרר?
הצעד הראשון הוא פינוי כל התכולה המאוחסנת במכשיר.
אין הכוונה רק לפריטי המזון ולאוכל הקפוא, אלא לכל החלקים החופשיים המצויים בתוככי מקררכם: מגשי הקרח למשל, מגירות שניתן להוציא החוצה במלואן וכן הלאה.
הוצאת כל התכולה החוצה חשובה ממספר סיבות:
● היא מורידה את משקל המכשיר ומקלה על העברתו.
● העברת המכשיר כשיש בו פריטים וחלקים נעים עלולה לגרום לתזוזות במהלך ההובלה, ואזי דברים עלולים להישבר, להתקלקל, לקבל מכות או להישפך.
● העברת המקרר בעודו ריק בטוחה יותר.
כדאי מאוד לנצל את ההזדמנות הזו של פינוי המכשיר לביצוע ניקיון וסדר – הן ניקוי המקרר עצמו שיועיל להיגיינה שלו ולבריאותכם, והן מיון של פריטי המזון השונים המאוחסנים בתוכו. לא פעם אנו מגלים אי שם בתוככי המקפיא שאריות של עוף קפוא ששכחנו מאחור מלפני שנים ארוכות או חתיכת ירק קטנה שנפלה בין המגירות והחלה להרקיב, שלא לדבר על מוצרים שתאריך התפוגה שלהם חלף ופג לו כבר לפני חודשים.
פרקו את המדפים במקרר בזהירות, עטפו אותם בבד, והניחו אותם באריזה זה על גבי זה לפי המיקום שלהם במקרר (כדי שיהיה קל לזכור איפה כל אחד מהם היה בעבר). זה הזמן לנתק את המכשיר מהחשמל!
המקרר מוכן ומזומן להובלה! נתקו אותו מהחשמל, וגלגלו בזהירות את הכבל וקישרו אותו כדי שלא ייגרר מאחור. ישנם מקרר המחוברים גם לצנרת המים בבית, ואם מדובר במכשיר מעין זה (אם יש לכם, למשל, מקרר שיש בו מכונה בילד-אין להכנת קוביות קרח), חשוב לטפל גם בניתוק מערכת המים לפני ההזזה.
טיפול מקדים בתא המקפיא
לא משאירים את הובלת המקרר לרגע האחרון. זאת גם מכיוון שמדובר במשימה ארוכה הדורשת זמן לניקוי ולפינוי, וגם כי יש להפשיר את המקפיא לפני ביצוע המעבר. ההפשרה לרוב תיקח לא יותר משמונה שעות, ואחר כך כדאי לנקות היטב את המקפיא כדי שיהיה נקי, היגייני ומוכן לשימוש בבית החדש.
כנ"ל – הוציאו מגירות, מגשי קרח וכו' לפני ההובלה מן המקפיא.
הכנות אחרונות בטרם ההובלה
סגרו את הדלתות בצורה מהימנה, כך שלא ייפתחו בטעות במהלך ההובלה – קשרו את המקרר מסביב או עטפו אותו היטב. אם חשבתם להשתמש במסקין טייפ, כדאי לבדוק שהוא לא מהזן שישאיר דבק על המקרר לאחר הורדתו. בכל מקרה, טפלו בדלתות ממש לפני ההובלה, כי עדיף לא להשאיר את הדלתות סגורות במקרר ריק ולא מחובר במשך יומיים או יותר, אלא לאפשר אוורור בזמן ההמתנה.
זהו, לדרך! כמעט…
בזאת סיימנו את הכנת המקרר לקראת הובלה, וכעת נשארה המשימה הקשה באמת: להעביר אותו ליעדו החדש, במטבח שלכם.
זה הזמן להתקשר לחברים ולבקש עזרה – העברת מכשיר כה כבד תצריך יותר מזוג ידיים אחד, אפילו אם יש מעלית. אז בדקו שיש לכם סבל מתנדב, וכמובן גם רכב מתאים להעמסה.
מכשיר נוסף שכדאי שיהיה לכם הוא עגלת נשיאה להעברת המקרר ממקום למקום. כלומר, מהמטבח למעלית וכו'. ישנן עגלות העברה עם משטח להנחת המקרר וגב שאליו אפשר לקשור את המכשיר באמצעות רצועות, והכי חשוב, גלגלים מתחת וידיות כדי לשנע את העגלה בקלות. חשוב שגודל העגלה יתאים למקרר המיועד. משטח העמסה קטן מדי למשל יכול לגרום למכשיר להחליק או ליפול, ובכל מקרה יהיה מאוד לא נוח.
מה חשוב לזכור כשמעבירים מקרר?
● נסו להשאיר את המכשיר עומד וזקוף כפי שהוא במטבח לכל אורך הדרך
● אל תשכיבו את המקרר
● מנעו נענועים מיותרים – דאגו לייצב את המכשיר ככל האפשר
● השאירו את הדלתות סגורות לכל אורך הדרך באמצעות רצועות קשירה או סלוטייפ
יאללה להעמיס
מגלגלים את המקרר אל העגלה. כאמור, חשוב שהוא ימשיך לעמוד כפי שהוא לכל אורך הדרך וללא טלטלות מיותרות שיגרמו לשמן בתוך המדחס לנוע ולגרום נזקים. קשרו את המקרר לעגלה.
עכשיו אפשר להתחיל לנוע. עשו זאת בזהירות, במינימום תזוזות ונענועים. השתמשו במעלית, ורק אם אין ברירה במדרגות, לאט לאט כשהחלק התחתון עובר קודם, כדי שהעליון יישאר כמה שיותר כלפי מעלה.
בהגעה למשאית, וודאו שהמקרר ניצב בה בצורה מהימנה ובטוחה, ושהוא יישאר כך לאורך כל הדרך: קשרו אותו היטב. שימו לב גם לכבל החשמלי, שצריך להיות מגולגל וקשור.
זהו זה? סיימנו?
הגעתם לבית החדש, שנעתם את המקרר באמצעות עגלת ההובלה היישר למקומו החדש. היאח!
אבל העבודה עדיין לא תמה, חברים. עליכם לתת למקרר להתייצב ולנוח לפני שתחזירו לתוכו את כל המזון. חכו כמה שעות מרגע ההגעה ועד שתחזרו להפעיל את המכשיר, ובינתיים אל תחברו אותו לחשמל (כדאי, כמובן, להשיב פנימה את כל המדפים והמגירות אחרי ההגעה לבית כדי שהמקרר יהיה מוכן לפעילות אחרי המנוחה). אחרי החיבור תנו לו שוב זמן להתייצב ולשוב לפעילות קבועה. או אז התחילו להכניס פנימה את כל מצרכי המזון. נסו ביומיים הראשונים להימנע מפתיחת הדלתות באופן תכוף מדי.