מה מותר לאחסן בדלת המקרר? ומה אסור ולא מומלץ?
דלת המקרר ממקסמת את חלל האחסון וכוללת בעצמה מדפים ומגירות עבור פריטי מזון, והיא לרוב המקום שבו יניחו רוב האנשים את החלב.
אבל האם זו טעות לשים חלב וביצים בדלת המקרר?
ואיזה עוד מוצרים כדאי להעביר מהדלת אל המקרר, ומדוע?
זה ממש מתבקש: מגיעים מהמכולת ומיד מניחים את החלב על דלת המקרר, במדף שנראה כאילו הותאם במיוחד לשם כך.
במקרה של הביצים, לעתים היצרן ממש כיוון אתכם ויצר מדף ייעודי לביצים עם שקעים עגולים, רק מחכה לקבל אותן לתוכו.
אם כך בוודאי יפתיע אתכם לדעת שמומחי מזון והיגיינת מזון לא ממליצים להניח את החלב והביצים בחלק הזה של המקרר.
- למה?
- והאם יש יוצאים מהכלל?
- מיד נגלה לכם…
למה לא כדאי לשים חלב וביצים בדלת המקרר?
המקרר בנוי כך שהוא ישמור על טמפרטורה קרירה יציבה, הטובה לשימור המזון.
אך הדלת שלו היא המקום שבו הטמפרטורה הכי מועדת לשינויים – בכל פתיחה היא מתרחקת מהחלל המקורר וגופי הקירור, מתחממת ושוב נסגרת. במיוחד בבתים בהם ישנם מי שעומדים עם המקרר פתוח דקות ארוכות תוך סריקה של המקרר, או בבתים שבהם המקרר נפתח בתכיפות רבה, תנודות הטמפרטורה מורגשות ועלולות להביא להתפתחות יותר מהירה של חיידקים וזיהומים במזון (הרי הקירור היציב אינו עוצר אותם לגמרי, אלא רק מאט את פעילותם).
במקרה של ביצים, אם גם במשפחתם יש מי שטורקים את דלת המקרר בכוח או בחוסר תשומת לב על בסיס קבוע, הטלטלות יכולות להזיז אותן וליצור סדקים ושברים.
זהו גם בזבוז מזון, וגם הופך אותן פגיעות יותר לחיידקים.
ולכן גם את הביצים וגם את החלב עדיף למקם בתוך המקרר עצמו ולא על הדלת.
האם החלב מתקלקל באמת כל כך מהר על דלת המקרר?
כמובן שאם אתם מאלו שקרטון חלב מתחסל אצלכם במהירות, גם אם זה 2 ליטר שרכשתם לפני 3 ימים, אז ההמלצה פחות רלוונטית לכם.
אם צריכת החלב שלכם אטית יותר מרגע קנייתו, או שאתם רוכשים בבת אחת כמה קרטונים, אז עדיף להכניס אותם לפנים המקרר מאשר לאחסן אותם על גבי הדלת.
אלו מוצרי מזון נוספים כדאי להרחיק מדלת המקרר?
כמו חלב וביצים, כדאי להימנע מלהניח במקום זה מוצרים רגישים לשינויי טמפרטורות – למשל בשר, עוף ודגים (ובמיוחד אם אינם מבושלים), גבינות, פירות וירקות.
את האחרונים, הפירות והירקות, מומלץ לשים במגירות שבהן רמת הלחות מבוקרת יותר וכך להאריך את חייהם.
חשוב לא פחות: אל תעמיסו משקלים אדירים על דלת המקרר. זה עשוי להביא לשקיעתה עם הזמן, וכך גם לפגיעה באיכות הקירור.
אלו פריטי מזון כדאי לשים על גבי דלת המקרר?
זהו המקום המושלם למוצרי מזון עמידים יותר, עם תוקף ארוך. למשל:
ריבות, ורטבים כמו קטשופ, מייפל, צ'ילי מתוק, מיונז, רוטב קנוי מוכן לסלט וכו'.
תודו שזה בדיוק המקום שבו אתם מניחים את עשרות שקיות הרטבים הקטנות שנשארות אצלכם אחרי כל משלוח או טייק אוויי.
זהו גם המקום להניח בקבוקי מים ובקבוקים של שתייה קלה, כמו קולה, משקאות מוגזים, מיצי פירות (קנויים מסחריים) וכו'.